Program Pendidikan GamCare dan YGAM Dijangka Mencapai 2J Orang Muda
toto

Program Pendidikan GamCare dan YGAM Dijangka Mencapai 2J Orang Muda

Program pendidikan yang ditawarkan oleh badan amal bebas yang menyokong orang yang terjejas akibat perjudian, GamCare, bersama YGAM, Young Gamers and Gamblers Education Trust, sudah pun menunjukkan perubahan positif, dedah laporan baharu.

YGAM dan GamCare Melatih 24,000 Profesional
GamCare bergabung tenaga dengan YGAM untuk menyediakan latihan yang data pengeluaran macau tidak ternilai untuk guru dan pekerja belia. Secara keseluruhannya, mereka berdua kini telah melatih lebih 24,000 profesional yang kini memahami tanda-tanda masalah perjudian dan boleh membantu golongan muda yang mungkin terjejas akibat perjudian bermasalah.

Dalam laporan terbaru mereka, YGAM dan GamCare menyatakan bahawa Program Pencegahan Kemudaratan Perjudian Anak Muda mereka dijangka menjangkau kira-kira 2 juta orang muda. Setakat ini, program itu sudah mencecah lebih 48,000 anak muda, namun jumlah itu dijangka meningkat dengan ketara, memandangkan 10,000 guru telah menerima latihan.

Memetik data yang dikumpul, YGAM berkata bahawa 99% pekerja belia seperti guru dan delegasi lain yang telah menerima latihan kini boleh dengan yakin melihat tanda-tanda masalah perjudian. Selain itu, 97% orang yang menerima latihan mengaku berasa yakin untuk mendekati golongan muda dan membincangkan topik tersebut.

Begitu juga, 97% daripada perwakilan yang mengambil bahagian dalam latihan Totobet SGP “boleh memberi tanda dan menyokong golongan muda jika mereka mempunyai kebimbangan,” dedah YGAM. Akhirnya, 97% daripada perwakilan yang menyertai latihan itu mengakui lebih memahami kesan bahaya perjudian terhadap golongan muda.

Pendidikan tentang Risiko Perjudian Adalah Penting
Pengurus kanan GamCare, Alexa Roseblade, menganggap pendidikan sebagai bahagian yang tidak dapat dipisahkan dalam menangani bahaya perjudian. Beliau menambah bahawa semua orang muda di UK harus pergi ke sekurang-kurangnya satu sesi pendidikan. Ini, menurut Roseblade akan membantu belia “membuat pilihan termaklum mengenai penyertaan mereka dalam perjudian.”

“ Di samping YGAM, kami sangat percaya bahawa pendidikan tentang risiko yang berkaitan dengan perjudian adalah bahagian penting dalam menangani bahaya yang berkaitan dengan perjudian, dan setiap orang muda di UK harus menerima sekurang-kurangnya satu sesi pendidikan mengenainya. “

Alexa Roseblade, pengurus kanan di GamCare
Kyle Riding, ketua program pendidikan kebangsaan YGAM, menambah bahawa Keluaran Sydney latihan begitu ramai profesional menandakan detik penting untuk program itu. Tambahnya, program itu bukan sahaja melibatkan guru tetapi pemimpin belia dan individu lain yang mungkin membantu golongan muda dengan meningkatkan kesedaran dan memberi sokongan. Akhirnya, Riding berkata: “Terdapat minat dan permintaan yang besar untuk latihan dan sumber dan saya yakin kami akan terus mencapai objektif kami untuk melindungi dan menyokong berjuta-juta orang muda dengan berkesan.”